Home Personal Vremuri de mult apuse

Vremuri de mult apuse

by KrieppeN

Pe 27 Iunie 2008 scriam o chestie un articol despre vremurile de odinioara, despre copilaria noastra si tot ce a reprezentat pentru noi. Il scriam pe prima mea ‘fereastra’ catre blogging (sau ce inseamna el) si m-am simtit cool, m-am simtit ca si cand m-as fi intors in timp si as fi retrait totul, ca si cand am deschis o usa a trecutului plina de sentimente si de amintiri ‘dragalase’ dar si dureroase (in cateva cazuri).

Aşa cum scrie mare, deasupra… s-au dus vremurile alea în care stăteam în faţă blocului şi scuipam seminţe închinându-ne la o sticlă de Coca-Cola. Acum nu ne mai petrecem nici măcar un sfert de oră (15 minute) din timpul săptămânii cu prietenii în faţa (sau spatele) blocului. Acum nu mai avem timp să pierdem uitându-ne pur şi simplu la lumea de pe stradă, cum trece… fiecare cu problemele şi gândurile luiAm înţeles un lucru: lumea se schimbă, iar dacă rămâi pe loc, rişti să nu mai ai nici o şansa de a te integra în această mişcare spre “evoluţie”, sau… mai degrabă “involuţie”.

Am impresia că această “evoluţie” tinde mai mult spre individualism: nu ai timp de vechii prieteni iar noii tăi prieteni sunt colegii de muncă, nu ai timp de tine şi începi să slăbeşti, să te deshidratezi şi ajungi să-ţi vină rău pe stradă în timp ce te duci la maşină să pleci, unde crezi? la muncă.
Glumele pe care le aveam înainte parcă le făceam (sau mi se făceau) cu mai mult haz decât cele din ziua de azi. Până şi lumea era mult mai bună, până şi “baba de la parter” care ne certa să nu mai facem gălăgie, sau “nenea de la etajul 1″, unde dădeam mereu mingea sau fluturasul (atunci cand ne jucam badminton) şi îi sunam la uşă cerându-i-o de fiecare data… toţi aceştia ştiau că suntem copii şi că ne jucăm iar dacă ne certau nu o făceau cu răutate, ci din contra. Mereu a fost cineva mai în vârstă în familie care să ne înveţe şi să ne povestească problemele vieţii prin care a trecut şi să ne facă să înţelegem că nu trebuie neapărat să înveţăm din greşelile noastre, ci mai degrabă să înveţăm din greşelile altora.
Aşa cum se stie si cum s-a auzit (nimeni nu stie cine a spus-o prima oara), noi suntem Generaţia X, ultima generaţie care a savurat întradevăr, în adevăratul sens al cuvântului, copilăria.

Dacă vom continuă în acest fel nu ştiu cum va suna viitorul dar sunt sigur că nu va avea cine să-i răspundă…

Aşa cum a spus Daniel, un foarte bun prieten (unul dintre cei mai “vechi” prieteni pe care îi am si cu care înca mai ţin legătura):

Cel mai nasol lucru este sa te simti in plus acolo unde candva erai totul…

Dragoş Leasă, unul dintre artiştii care s-au făcut cunoscuţi prin intermediul internetului (dacă vă amintiţi seria “Duelul Vedetelor”), iar mai apoi a fost chemat în cluburi pentru a concerta (Club A), a compus o melodie destul de adevărată, destul de dureroasă şi nostalgică în acelaşi timp.
Fără alte adăugiri, va las s-o ascultaţi şi să vă amintiţi de vremurile de mult apuse… baftă!

Intradevar, a fost destul de dur, si sunt sigur ca ati putea adauga o gramada de intamplari pe cat de haioase, pe atat de periculoase. Sunt sigur ca daca va ganditi mai bine cat de nebuni erati in copilarie nu ati mai fi atat de precauti cum sunteti acum.

Urmatorul lucru despre care o sa va povestesc este Stuf, Vama Veche. si cum mi-am petrecut eu unul dintre cele mai frumoase weekend-uri la mare. Dar nu acum. Stay tuned!

You may also like

1 comment

Vremuri de mult apuse… - Ziarul toateBlogurile.ro 05/09/2010 - 8:04 PM

[…] Vremuri de mult apuse… Sun Sep 05, 2010 19:54 pm Pe 27 Iunie 2008 scriam o chestie un articol despre vremurile de odinioara, despre copilaria noastra si tot ce a reprezentat pentru noi. Il scriam pe prima mea ‘fereastra’ catre blogging (sau ce inseamna el) si m-am simtit cool, m-am simtit ca si cand m-as fi intors in timp si as fi retrait totul, ca […] […]

Reply

Leave a Comment