Home Actual Viata ca o cafea buna

Viata ca o cafea buna

by KrieppeN

Un grup de oameni de succes in apogeul carierei lor, toti avand joburi si pozitii de vis, masini si case au facut o vizita unui fost profesor din facultate. Discutia a alunecat treptat spre cat de stresanta si obositoare e viata zi de zi.

coffeeart_thumbProfesorul i-a intrebat daca vor sa bea o cafea buna si s-a intors din bucatarie cu vas mare plin cu cafea si o multime de cesti. Unele erau din portelan fin, altele din sticla, plastic, unele aratand normal, altele foarte delicate si scumpe, unele cu insertii aurite, altele cu toarta ciobita, si i-a rugat pe fiecare sa se serveasca.

Cand toti aveau cate o ceasca de cafea in mana profesorul le-a zis : Daca ati observat fiecare dintre voi a pus cafea in cate o ceasca scumpa si fina lasand cestile simple si ieftine goale pe masa. E normal sa vreti ceea ce e mai bun in viata, dar tocmai asta e sursa problemelor si a stresului pe care il aveti zi de zi.

Nu conteaza ce ceasca ai ales, cafeaua are acelasi gust. Ceasca nu adauga nici o calitate cafelei. In cele mai multe cazuri o face doar sa fie mai scumpa sau in alte cazuri nu putem vedea ce e de fapt inauntru. Ceea ce ati vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceasca si totusi inconstient ati ales cele mai scumpe si bune cesti. Si apoi ati inceput sa va uitati la ceasca celuilalt gandindu-va ca e mai frumoasa decat a voastra.

Viata e ca o cafea buna : jobul, banii, cariera, masina, casa, hainele, pozitia in societate sunt cestile. Doar ne ajuta sa ne traim viata, dar nu sunt VIATA. Hainele pe care le avem, pozitia in societate si banii nu inseamna viata. Doar ne ajuta sa traim viata. Nu definesc ceea ce inseamna viata. Din contra majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidiosi pe altii care au mai mult si nu reusesc sa se bucure de ceea ce au.

Cateodata concentrandu-ne doar pe ceasca, uitam sa savuram cafeaua.

Savurati cafeaua, nu cestile! cei mai fericiti oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai feiricit oameni stiu sa se bucure cat mai mult de ceea ce au, acolo unde au, in momentul prezent. Ei fac viata sa fie frumoasa.

Sursa: SuccesDublu

You may also like

5 comments

hpv 08/10/2009 - 1:57 PM

intr-adevar oamenii fericiti stiu sa se bucure de ce au 😛
nu e bine deloc sa fii vesnic nemultumit;)

Reply
nicolici7 10/10/2009 - 7:51 PM

sa zicem ca e ca o sabie cu doua taisuri,depinde de ceea ce ai si de ceea ce stii ca poti avea(si nu ma refer la a ti dori cele mai mari bogatii din lume),dar te impiedica faptul ca nu ai SANSA!si n plus,oamenii nu prea mai stiu sa se bucure decat de puterea ce le o dau banii…

Reply
KrieppeN 12/10/2009 - 2:57 AM

Iar asta este trist…

Reply
bergamont 16/10/2009 - 2:22 PM

De fapt si de drept un om “are nevoie” de foarte putin in viata: hrana pentru corp (nu mese impelsugate)apa de baut (nu sampanie),apa pentru igiena (nu tone de cosmeticale), cate o haina potrivita pentru fiecare anotimp pentru a proteja trupul(nu trei sifoniere cu patru usi), un acoperis deasupra capului si o carte in mana pentru suflet. Restul sunt optionale. Cata energie folosim noi pentru aceste “optionale”!
Cititorule uita-te in urma si gandeste-te cand ai stat ultima data in fata unei flori, la ora matinala, sa vezi cum isi deschide corola? Cand ai urmarit ultima data o libelula, ca in copilarie cand aveai ochi pentru asa ceva? Cand ai vazut viata in jurul tau? Ea exista si asteapta sa te bucuri de ea. Timpul trece, nu pierde vremea.

Reply
Radion Maria 22/10/2009 - 1:56 AM

Numai oamenii care apreciaza ceea ce au sunt cu adevarat fericiti. Multi oamenii obtin ce vor dupa care isi pun alt obiectiv.. pe care inca nu il au si il vor.. Si de multe ori sunt nefericiti spunand ca nu au ce vor… Si tot asa..

Oamenii nu stiu sa aprecieze ceea ce au, de multe ori.

Reply

Leave a Comment