Home Actual Iti suna cunoscut?

Iti suna cunoscut?

by KrieppeN

Un grup de oameni de stiinta au pus intr-o cusca cinci maimute si in mijlocul custii o scara, iar deasupra scarii o legatura de banane. Cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, oamenii de stiinta aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos. Dupa ceva timp, cand o maimuta incerca sa urce scarile, celelalte nu o lasau sa urce. Dupa mai mult timp nici o maimuta nu se mai suia pe scara, in ciuda tentatiei bananelor.

Atunci oamenii de stiinta au inlocuit una din maimute. Primul lucru pe care l-a facut aceasta a fost sa se urce pe scara, dar a fost trasa inapoi de celelalte si batuta. Dupa cateva batai nici un membru al noului grup nu se mai urca pe scara. A fost inlocuita o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru. Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la baterea novicei. O a treia a fost schimbata si lucrurile s-au repetat. A patra si in fine a cincea au fost schimbate.

In final, oamenii de stiinta au ramas cu cinci maimute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa loveasca maimutele care incercau sa ajunga la banane.

Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa fie intrebate de ce ii bateau pe cei care incercau sa se catere pe scara, raspunsul ar fi fost:
“Nu stim. Lucrurile intotdeauna au fost asa aici…”

Iti suna cunoscut?

You may also like

2 comments

strongvaleriana 10/09/2009 - 4:30 AM

deci asa se formeaza adevaratele traditii ! 🙂

Reply
KrieppeN 11/09/2009 - 3:58 AM

Era o referire la religie, in mare parte…

Reply

Leave a Comment