Home Actual Dragostea dureaza trei ani

Dragostea dureaza trei ani

by KrieppeN


O piesa de teatru “dureros de dulce” as zice. Dureros pentru ca in spatele dulcelui sta ascuns un mesaj nu tocmai usor de acceptat.

 

In primul an spui: “daca ma parasesti MA OMOR”, in al doilea an spui “daca ma parasesti o sa sufar, dar o sa imi treaca”, iar in al treilea an spui “daca ma parasesti desfac o sticla de sampanie”.

Adevarul sau minciuna tine de fiecare relatie in parte. Poate ca dragostea nu dureaza chiar 3 ani sau poate da. Nu vreau sa deconspir nimic in randurile ce urmeaza. Vreau doar sa tineti cont de cateva detalii in drumul vostru catre Laptaria Lui Enache :

Daca nu ati trait niciodata DESPARTIREA, atunci ferice de voi si pacat pentru piesa. Veti ramane doar cu impresia unei comedii fermecatoare la care ati ras cu lacrimi..si atat. (Ceea ce, la suprafata, nu e rau).

Dar daca ati experimentat-o, indiferent de ce parte a baricadei v-ati aflat, atunci pregatiti-va. Veti rade, dar parca rasul nu e al vostru. Piesa se transforma treptat-treptat intr-o tragi-comedie. Iar voi, cei care inca formati un cuplu, hmm….s-ar putea sa iesiti cu semne de intrebare asupra propriei relatii.

Si totusi? De ce va spun ca ar fi pacat sa o ratati? Pentru ca veti rade si va veti intrista in acelasi timp, iar sentimentul de melancolie, ciudat, nu va va deranja.

“Daca nevasta iti devine prietena, e cazul sa-i propui unei prietene sa-ti devina nevasta”; “Dragostea ia sfarsit atunci cand nu te mai poti întoarce”; “in primul an – cumparam mobila, in al doilea an – mutam mobila, in al treilea an – impartim mobila”…Trist, nu-i asa? Haios, nu-i asa? Adevarat?…Posibil. Trei determinante care fac deliciul acestei piese.

Dragostea nu dureaza doar trei ani, dar dragostea moare.. Moare pentru a renaste si mai puternic alaturi de altcineva. Cel putin asa spune piesa. Ramane la latitudinea voastra ce alegeti sa credeti.

 

 

You may also like

4 comments

Ema 03/01/2009 - 4:07 PM

Eram curioasa ce ai scris despre piesa.. asa am ajuns sa citesc si te citez ” intr-o tragi-comedie”. Tragi?;;) *kinky*

Reply
KrieppeN 03/01/2009 - 4:48 PM

comedie tragica 😀

Reply
Sabau Ioana 26/03/2009 - 4:42 PM

Dragoste si prietenie….
Se spune ca intr-o zi se intalneste Dragostea cu Prietenia si
Dragostea o intreaba: – “Daca eu exist… tu ce rost mai ai?”
Prietenia ii raspunde: -“Eu las un zambet acolo unde tu ai lasat o lacrima…”

Reply
KrieppeN 08/04/2009 - 8:34 PM

@Sabau Ioana: Frumos! Imi cer scuze daca am intarziat cu postul (approve) dar chiar am fost ocupat si nu prea am stat sa ma uit prin commenturi. Intradevar, prietenia si dragostea sunt singurele … stari sufletesti (daca le pot numi asa) care conteaza cel mai mult in lumea asta. Multumesc pentru comment.

Reply

Leave a Comment