Home Actual Moare facebook?

Moare facebook?

by KrieppeN

Facebook nu  moare, facebook se transforma. Ca Jana. Daca in Romania exista doua anotimpuri (“ba, ce frig e” si “ba, ce cald e“), pe fb nu prea e la fel: reachul este mare, engagement mic, reachul este mic, engagement zero. Si asta cand nu bagi bani. Situatia se schimba la posturi boostate (scuza-mi romgleza).

Daca esti un artist independent, daca esti la inceput de drum si tu chiar esti bun, frate, chiar esti cineva care are toate sansele sa devina noul “Michelangelo” sau “Da Vinci” in oricare ar fi domeniul tau, atunci de unde sa ai bani sa investesti in posturi sponsorizate? Pe langa faptul ca iti trebuie bani, iti trebuie si cunostinte. Cum, ce, cand sa postezi. Daca sa pui link in post sau sa pui in comentarii. Iar asta este doar un exemplu. Asta inseamna ca pe langa lucrurile pe care iubesti sa le faci si poate ai nevoie de timp sa le faci, acum trebuie sa iti pierzi timpul si cu altceva.

Daca ar fi sa vorbim de posturi sponsorizate, aici e mai diferit. Chiar daca, sa zicem ca ai facut bani din arta ta si vrei sa investesti acei banuti in facebook, nu? Si nu ai cunostinte in domeniu. Incepi sa bagi bani in postari, sa-ti cresti audienta. Daca nu stii s-o faci, daca nu stii sa alegi targetul, atunci nu faci altceva decat sa arunci cu bani fara niciun rezultat. Si ajungi sa nu ai cunostinte dar sa ai fonduri, adica reach mare si engagement mic.

Pentru ca facebook s-a schimbat. Si asta nu este un lucru neaparat rau. Tot ce vrea.. este sa-l intelegem. Sa comunicam mai mult cu el, sa-i spunem unde vrem sa fim afisati, cine sa ne vada. Sa fim mai specifici. Doar ca necesita o mai mare atentie din partea ta, a artistului care nu vrea decat sa-si faca publica si cunoscuta arta, munca.

Asadar, ce faci? Incepi sa-l cunosti mai bine pe facebook sau incepi sa te duci in alte retele?

You may also like

Leave a Comment